Näyttöpäätenäköhäiriö kertoo silmien rasittumisesta

Jos silmäsi vihoittelevat istuessasi tietokoneen äärellä, voit olla varma, ettet ole vaivan kanssa yksin. Tietokoneiden ja näyttöruutujen kasvavan määrän myötä yhä useammat kokevat tietokoneen käyttöön liittyvää silmien epämukavuutta.

Kuivuvatko silmäsi?

Kuivat silmät on kiusallinen vaiva, joka yleistyy koko ajan. Kuivista silmistä voivat kärsiä kaikki, mutta silmien kuivuminen on tavallista vaihdevuosi-ikäisille tai sitä vanhemmille naisille. Kuivasilmäisyyden kanssa voi oppia elämään, mutta vaikea kuivasilmäisyys huonontaa elämänlaatua ja työkykyä merkittävästi.

Miksi silmät kuivuvat matkalla?

Matala ilmankosteus ja ilmastointi tuovat haasteita kuivasilmäisille

Silmät kuivuvat autossa

Ratin takana istumisella on pidemmän päälle haitallisia vaikutuksia myös silmille. Usein silmät kuivuvat rasittuessaan, minkä huomaa kutinana tai roskan tunteena. Silmät voivat myös vuotaa.

Suojaa silmäsi auringolta

Kesällä nautimme auringosta ikään kuin näkisimme sen ensi kertaa. Teemme retkiä rannoille ja vietämme aikaa purjehtien. Jos merellä ei käytä kunnollisia aurinkolaseja, voi seurauksena olla ns. lumisokeus, joka tuntuu erittäin epämiellyttävältä.

Silmäluomenreunan tulehdus eli blefariitti

Blefariittiin on monia syitä. Yksi tavallisimmista syistä on, että silmiä voitelevaa öljyä tuottavat rauhaset silmäluomenreunassa tukkeutuvat tai niiden toiminta heikkenee.

Tearsagain ja Tearsagain Sensitive

  • Korjaa ja tasapainottaa kyynelfilmiä
  • Suihkutetaan suljetuille silmille
  • Tearsagain Sensitive –silmäsuihkeen sisältämä dekspantenoli hoitaa myös silmäluomia
  • Tearsagain Sensitive ei sisällä säilöntäaineita

BlephaCura

  • Lievittää tulehdusta ja kipua
  • Edistää luonnollista paranemista
  • Elvyttää Meibomin rauhasten toimintaa
  • vähentää silmäluomenreunan tulehdusta

APTEEKISTA

Copyright © 2020 Sabora Pharma Oy

All rights reserved.

Hyvävointi.fi tarjoaa tietoa, tutkimuksia, käytännön ratkaisuja ja muuta ajankohtaista ja mielenkiintoista liittyen vatsan hyvinvointiin, naisen intiimiterveyteen, kuinka pysyä terveenä matkalla, koko perheen hyvinvointiin ja aktiivisen liikkujan terveyteen. Tule voimaan hyvin kanssamme! LUE LISÄÄ!

Sabora Pharma Oy

info@sabora.fi
Puh 029 3700 350
PL 20, 03601 Karkkila

Sabora on suomalainen vuonna 1997 perustettu perheyritys, joka on sitoutunut uudistamaan ja vahvistamaan hyvää oloa ja elämänlaatua Suomessa. Kehitämme ja markkinoimme laadukkaita ja edistyksellisiä tuotteita terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen.